četvrtak, 25. travnja 2013.

Avene Hydrance Optimale UV Legere

Kako bi bilo da ja, umjesto da izbrišem blog, jednostavo počnem pisati samo o svom Manekenu, pošto vidim da je zvijezda gdje god da se pojavi :D Mogla bih stavljati njegove slike i pisati o tome "što je Fredi danas napravio, a nije smio" svaki dan..više puta. Kladim se da bi imala 4 puta više materijala za pisanje nego ovako (bez obzira na veliku hrpu kozmetike koju posjedujem) :D

Music of the day:



Dakle..Avene Hydrance Optimale UV Legere kremu sam kupila pred koji tjedan "na blef". Došla u ljekarnu i pitala kremu sa spf-om koju mogu nosit ispod pudera/bb kreme. I dali mi nju. 
Sva sreća da jesu, jer AHOL polako, ali sigurno, postaje moja HG krema za lice. <3

Na stranici Avene.com.hr o njoj kažu sljedeće:

"Dubinska i dugotrajna hidratacija.

Štiti od UV zraka.
Za normalnu i mješovitu osjetljivu kožu.



Štiti - sadrži zaštitni faktor SPF 20 koji štiti kožu od negativnog utjecaja sunčevi zraka i sprječava prerano starenje kože.
Hidratizira* - kompleks lipomucin-meiboserin djeluje trenutno i dvostruko; osigurava dugotrajanu hidrataciju i štiti od dehidracije.
Umiruje - Avène termalna voda umiruje, djeluje antiiritirajuće i ostavlja trenutni osjećaj ugode na koži.
Matira - zahvaljujući jedinstvenom sistemu mikrokapsula, matira nepoželjni sjaj i omogućava postojanost šminke.
* gornji slojevi kože"





AHOL dolazi u klasičnoj tubi, u količini od 40ml i cijena joj je 130kn (trenutno se prodaju promo setovi u kojima, uz Hydrance UV Legere kremu, dobijete i 3 poklona: Termalnu vodu - 50ml, Micelarni losion - 50ml i Umirujući hidratantni serum - 5ml; ovi setovi dođu 130kn, dakle, kao krema sama, pa se isplate :))



Ovdje je sastav:


Tekstura joj je malo gušća od klasičnih krema za lice, no nije pregusta. Lako se razmazuje i ne ostavlja bijele tragove. Mene njena tekstura jako podsjeća na jedno mlijeko za tijelo koje sam nekada davno koristila, ali nema šanse da se sad sjetim..iako mi se čini da bi moglo biti od Eucerina. Hm. Nema veze.


Sad ovako. Idem po točkama koje su naveli iz Avene-a.

1. Štiti - tu ne mogu puno reći, osim "nadam se da štiti!". Ne mogu reći da je spriječila tamnjenje kože (ja sam inače jako blijeda zimi, ali već me proljetno sunce jako brzo pretvori u namrgođenog fejk cigića :kava: - čak i kad sjedim u hladu) jer sam već potamnila za nijansu (možda čak i za dvije), tako da sam u potrazi za kremom koja će spriječiti daljnje tamnjenje (prijedloge, molim...želim boju ko iz viktorijanskog doba, pa da mi onaj lažni madež koji sam kupila paše na lice).

2. Hidratizira - e tu smo! <3 Ja imam normalnu do mješovitu kožu, kako kad - točnije, kako se njoj sprdne - ali je konstantno bila dehidrirana. Pogotovo područje oko nosa, nos i između mojih mesićevskih obrva (*note to self mode ON* - počupaj tu draču prije nego počneš plašit djecu po cesti - *note to self mode OFF*). Jedina krema koja je uspjela to dovesti pod kontrolu je Afroditina Hydra Thermal Active koncentrat (tu je recenzija od VooDoo Blonde :)). No, AHOL taj posao obavlja sasvim dobro, a još ima i spf, tako da je izrazito dostojna zamjena Afroditi. Čak je i bolja..zbog spf-a, jel.

3. Umiruje - tu opet moram govoriti napamet, jer moju kožu i ne treba previše umirivati (ne pizdi previše - pardon my french), a i kada treba, onda koristim Avene-ov Skin Recovery Cream koja je za taj "posao" kao stvorena (iako zaista JE stvorena za to..ali..da..nevermind). Kako bilo da bilo, Avene-ova termalna voda umiruje sve živo, tako da pretpostavljam da je takav slučaj i kod ove kremice. :)

4. Matira - da..opet isto kao i gore. Mojoj koži matiranje nije prijeko potrebno, ako se i zasjaji to bude jako lagano (a to zakamufliram šiškama), no svejedno sam primjetila da zaista ima sposobnost matiranja tako da je i tu opravdala očekivanja (opet, moja koža se nikada ne sjaji jako, tako da ne znam kako bi to bilo na nekom drugom čija koža luči više sebuma od moje - sam to dobro rekla? Valjda jesam :D)


Uglavnom..moja ocjena za ovu kremicu je definitivno i bez pogovora 5/5 :)
Odlična je i samostalno i kao podloga za puder i ako se ovako nastavi, kupovat ću ju dok ju god budu proizvodili točno ovakvu kakva je sada :)

P.S. Zaboravih napomenuti, ima spf 20, ne čepi mi pore i nije mi stvorila gadove :) (gadovi mi se stvaraju zbog gastritisa - to pouzdano znam jer sam ih imala i prije nego sam počela koristiti ovu kremu).

Ostajte mi zdrave, pametne, lijepe i drage :*

Morana




20 komentari:

Mel kaže...

Juhej, drago mi je da ti se svida krema :D Meni je Hydrance Legere, bez spf-a, odlicna za t zonu koja je mješovita, za ostatak lica nedovoljno hidratantna, ali ima svoju namjenu i ne bi je mijenjala <3

miss burleska kaže...

Ja sam koristila Avene Hydrance Riche verziju sa spf nekad davno, bila mi je dobra, al mi je nažalost spf 20 premali za ovo vrijeme :-/

eyedetoxx kaže...

Jako dobro si opisala ovu kremu i slažem se sa svim napisanim.

Nažalost, i meni je sada premali spf ali ju imam i rado koristim ispod neke druge spf kreme kako bih pojačala hidratizaciju :)

Killer Queen kaže...

Tebi bi Avene trebao plaćati masne pare za promociju :D
Taj bez spf-a nisam probala, bila mi je dobra ona od Afrodite, a jedno 3 puta jeftinija :)

ot: Joj, podsjeti me da razvrstam one testere i podijelim višak :D

Killer Queen kaže...

Da...premali je :/

Imaš neku preporuku? :zubo: Ti puno o tome znaš pa imam povjerenja ;)
Bi dobra bila ona emulzija od Avene-a, ona naranđasta sa spf 50? :)

Killer Queen kaže...

Ja ne znam zašto, ovaj komentar mi zvuči jako tužno :D Točno sam te zamislila kako to izgovaraš dok miješaš kavu žličicom i uzdišeš i sva si onako turobna :D

Nadam se da ti je lice bolje :/ :)

Unknown kaže...

Koristim baš u ovo vrijeme i obožavama ju :) Odlična krema i slažem se sa svime što si napisala. Kako dolazi toplije vrijeme, ja od sredine svibnja prelazim na spf 30 :)

lipsticks-blade kaže...

Imam u tester verziji od 5 ml i čini mi se okej :) no, imaju oni i neku sa spf 50 koja je za ljeto puno bolja :)

Mel kaže...

Hahahahah :D ne trebaju mi plaćati ništa ja ih bezuvjetno volim <3 ali mogu mi poslat koju kremu da obnovim zalihe lol xD

podsjetit cu te kad ti stigne iherb paket :P

Beauty Blogette kaže...

Ovu kremu nisam probala, ali čini se super. :)

Missundaztood kaže...

Čini se super, nešto šta bi mi sigurno odgovaralo, ali mi je jako mali SPF trenutno, pa bi je sigurno mogla razmotrit tamo na jesen. :)

miss burleska kaže...

:-)))
Tek kad sam drugi put pročitala tvoj odgovor na moj komentar, shvatila sam što si htjela reći i mislim da si dobro zamislila situaciju :-D
Lice je puno bolje, bb krema je kriva, baš me isuši brutalno bez obzira na podlogu x-/ Iako je moguće i da mi neki filteri u kremama sa spf smetaju al to ćemo tek vidjeti.

Pixie Violet kaže...

Pozz :)
nominirala sm te za Liebster nagradu:
http://pixieviolet.blogspot.com/2013/04/liebster-nagrada.html

Killer Queen kaže...

;)
Da, uskoro će postati preslaba..sad planiram kupiti emulziju od Avenea isto, onu s 50 spf-om :)

Killer Queen kaže...

:) Ako je odlučiš probati, nadam se da će ti biti dobra ;)

Killer Queen kaže...

Bistro moje :* :D

Ajde..javi kako je prošlo to s licem na kraju. Drago mi je da je bolje :)

Killer Queen kaže...

Imaju, da. I emulziju i kremu sa spf 50 :)
Da, ova je preslaba za ljeto svakako.

Killer Queen kaže...

Da, mali je :/
Ali sam ju morala sada pohvaliti kada je tako super :D

Killer Queen kaže...

Hvala :)

eyedetoxx kaže...

Uh,tek sad vidim tvoje pitanje.
Da, ona naranđasta emulzija bi bila dobra. No čitala sam da su joj mijenjali sastav pamoram to još provjeriti :)

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.