utorak, 6. kolovoza 2013.

Arran Aromatics - Feel Good Formulas Sea Mud Mask recenzija

Znam da sam najvila post o mom kopanju po maminom neseseru, no to će morati pričekati.. Moja mama je preminula u noći sa subote na nedjelju, par minuta nakon ponoći. Možda se nekome bude u najmanju ruku činilo čudno što ja mogu pisati postove i ponašati se kao da je sve dobro. Možda mi neka od vas to čak i zamjeri. Moram priznati da me nije briga. Svi se mi nosimo s tugom na različite načine i ovo je očigledno moj način. Uostalom..tu su i 5 stages of grief..ako je prvi "Denial", tu sam. 
No..vratimo se mi na temu.
*Nota bene - post sam počela pisati prije 5 dana, i stala negdje na pol puta, tako da ako primjetite neke nedosljednosti, ne zamjerite*
**Nota bene no.2 - blog je već neko vrijeme u procesu uređivanja, zato izgleda sve zbrda zdola..ali i to ću se potruditi riješiti uskoro**

First things first, music of the day:


(najdivnija pjesma na svijetu <3)


Današnja recenzija mi je pala na pamet sasvim slučajno..točnije, dok sam čekala da se maska na licu osuši sinulo mi je da bi mogla to sve poslikat i napisat recenziju jer koristim masku već neko vrijeme (doduše, ne redovito jer ju miksam s ostalih 200 koliko ih imam :facepalm:)..

Moram priznati da se ne sjećam kada sam ju uzela, ali pretpostavljam da ima od tada barem 3 mjeseca..
Kupljena je na stranici Bath & Unwind i plaćena 9.2£.





Najprije nešto o samom brendu. za koji ja nisam ni čula dok nisam na njih slučajno naletila na Bath & Unwindu.

Arran Aromatics je osnovan 1989. godine na otoku Arran u Škotskoj.

(Sad opet zovem Bandića u pomoć jer me čeka prevođenje. Yay!)


*Naši proizvodi:

Sva naša kozmetika i svijeće se proizvode na otoku (pretpostavljam da tu ciljaju na otok Arran koji se je dio Škotske) te se za proizvodnju koriste najbolji i najprirodniji sastojci dostupni. Briga za okoliš dolazi prirodno kada se radi u tako prekrasnom dijelu našeg svijeta te su zato naše ambalaže biorazgradive i stvorene od materijala iz održivo upravljanih šuma. Arran Aromatics proizvodi se mogu pronaći u više od 40 zemalja i u nekima od najboljih hotela u VB i svijetu. 

Naša vizija:

Naša vizija je jednostavna - stvoriti najbolje proizvode moguće da bi obogatili živote ljudi koji ih koriste.*


*preuzeto sa službene stranice*


Najprije, tehnički detalji

Ingredients: Aqua (water), maris limus (dead sea mud), cetearyl alcohol, propylene glycol stearate, peg 7 glyceryl cocoate, hamamelis virginiana (witch hazel), bentonite, titanium dioxide, caprylic/capric triglyceride, phenoxyethanol, parfum (fragrance), mentha piperita (peppermint) extract, dipropylene glycol, methylparaben, butylparaben, ethylparaben, benzyl salicylate, linalool, propylparaben, isobutylparaben, hexyl cinnamal, butylphenyl methylpropional, alpha-isomethyl ionone, limonene, citronellol, amyl cinnamal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde. (izvor)

Na 3. mjestu sadrži Cetearyl Alcohol (oliti cetostearol), koji je mješavina cetanola i stearola - sva tri alkohola spadaju pod tzv. masne alkohole koji se koriste u kozmetici - oni su lipofilni emolijensi koji stvaraju tanak i nepropustljiv film na koži i tako spriječavaju gubitak vode iz kože. Po CosDNA, ima trojku kao iritans i četvorku za nastanak akni, no generalno je 'siguran' za korištenje na duge staze.

(možda baljezgam sad..đabe mi petice iz kemije kada sam uspjela sve zaboraviti u ovih 7 godina od kraja srednje)

Na 5. mjestu je PEG-7 Glyceryl Cocoate koji je ester stvoren od glicerina i kokosovog ulja - emulgator koji se koristi u tekućim sapunima, losionima, gelovima za tuširanje, šamponima, dekorativi i čistačima lica. Zadužen je za zaglađivanje i omekšavanje kože.




Maska je sive boje, tekstura je glatka (kremasta) i lako se razmazuje. Miris je neki nedefinirani ali ugodan, meni barem. Nije je potrebno količinski puno za cijelo lice, ja kistom malo 'zagrebem' po maski maksimalno 3 puta i to mi bude dovoljno. 

(zanemarite, molim vas, manijakalni pogled i podočnjake od 3 km..kronično sam neispavana..prokleto ljeto!)

Treba joj oko 15-20 min da se osuši u potpunosti i bude spremna za skidanje. Problem je u tome što se ja ljeti znojim ko njasvi tako da mi se maska nikada ne osuši do kraja na području nosa i nadusnice, ali nema veze..nije da to utječe na konačan rezultat. Samo nervira.

Skidam ju s vlažnom gazom i na svu sreću ne trebam se prelomit dok ju ne skinem. Dosta brzo i lako "ide dolje". 
Lice mi se nakon nje zaista doima čišće i nekako zategnutije. Također, svaki put imam dojam da mi somewhat i očisti pore na nosu i obrazima koje se po ovim temperaturama i zahvaljujući mojoj znojavosti pune brzinom svjetlosti. Ne isušuje mi kožu (koja je inače normalna/mješovita) i ne izaziva nikakve iritacije. Rekla bih da je pogodna za sve tipove kože i smatram da ju vrijedi 'čekirati'. Za slučaj da netko želi, mogu mogu poslati malu količinu za isprobavanje.
Sve u svemu, jako sam zadovoljna i svakako ju planiram kupiti ponovno.

Čitamo se uskoro, a dotad mi ostanite zdrave, pametne i lijepe. :*

Em 

10 komentari:

Anonimno kaže...

Ne znam što reći. Moja sućut :grli: Nosi se s tugom kako god ti odgovara. Bitno da pomaže.

Za masku mi se nekako čini da ima previše sastojaka :/ No, ja sama mućkam maske pa sam navikla na manje...

Pazi na sebe...

eyedetoxx kaže...

:(

Draga Em, primi moje duboko i iskreno saučešće.

A što se tiće maske totalno mi sad treba jer od ovog tropskog ljeta, sva gamad mi se nakotila u porama .

gazdarica kaže...

:(( moja sućut :(
i samo piši ako ti to pomaže, nema tebi tko što zamjeriti ;)

a maska mi se naravno sviđa, sigurno bi dušu dala za moje zakrčene pore. ima li uopće itko kome pore ostaju čiste po ovakvom vremenu :koma:

Mel kaže...

Draga, bit ćeš dobro <3 ako trebaš razgovor znaš da se možeš javiti. mada čovjek je u ovakvim situacijama nemoćan i samo vrijeme je potrebno da srce i psiha dođu na svoje mjesto, prebole i skupe snage za dalje.

maska zvuči dobro, svakako cu je uzeti u obzir!

Killer Queen kaže...

Hvala, hoću :*

Killer Queen kaže...

Hvala ti, Martina.

I meni..užas..ne sjećam se kada mi je koža bila u ovako lošem stanju. :/

Killer Queen kaže...

Hvala. :)

Samo da ovo ludilo prođe što prije.. I da..mislim da nikome pore ne ostaju čiste sad..ubitačno je.

Killer Queen kaže...

Hvala ti, draga moja Mell <3

Uzmi..ako treba, mogu poslati malo za probu..:)

Killer Queen kaže...

I da..javi ako ju želiš isprobati prije..imam je sasvim dovoljno za izvoz :))

Red Berries kaže...

Moja sucut takodjer. I sama sam prosla kroz isto prosle godine i znam kako ti je..Ja sam takodjer bila dosta na internetu jer mi je koliko toliko pomagalo da skrenem misli

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.