srijeda, 11. rujna 2013.

*This blog will self destruct in 5..4..3..2..*

Imam ogromnih problema s ovim blogom. U biti, imam ogromnih problema sama sa sobom. Ne znam događa li se sljedeće ikome osim meni. Dakle, smislim temu za post, prebijem se dok sve to ne poslikam (npr. za najavljeni Week in Pictures mi je trebalo tjedan dana - no shit, Sherlock!), krenem pisat post i...krc! Sav entuzijazam nestane, slike odjednom izgledaju preloše i amaterske i sama ideja se odjednom čini glupa. Strah me i pogledat koliko spremljenih i ne dovršenih postova imam. 




Ista stvar je i s komentarima. Čitam cijelu hrpu blogova, kako naših tako i stranih..sve to pratim i pamtim i divim se svim tim fantastičnim blogericama, no kada jednom dođem do obrasca za komentiranje stanem..i ne idem dalje. Ne napišem ništa jer, što mogu uopće napisati a da već nije viđeno ili rečeno? Na koji način ja pridonosim svemu ovome i tome da se ta određena blogerica osjeća bolje jer sam i ja jedna od onih koje ju s užitkom čitaju? Blah. Kako bilo da bilo, 'exit tab' i idemo dalje, na sljedeći blog i sljedeću blokadu kada su komentari u pitanju.



A da niti ne spominjem koju muku sam mučila par mjeseci s uređivanjem bloga. Od traženja pomoći sa svih strana do primanja iste ali za jako kratak period. Ne znam...opet se ja osjećam loše jer gnjavim iako znam, ZNAM, da bi trebala biti bolja od toga. Kao što bi i mnogi trebali biti bolji od toga da ponude pomoć, ali onda izignoriraju prihvaćanje te ponude. 
Jednostavno ništa ne ide kako treba i to moram prihvatiti. Jednom će doći i bolje vrijeme i bolji ljudi, jelda? Nadam se da hoće.

Čak i tokom pisanja ovog posta sam već nekoliko puta imala ideju da ga jednostavno "spremim za kasnije" i u biti nikada ni ne objavim. Naravno. 
That's me. A natural quitter*. -.-'

*quit•ter (ˈkwɪt ər) n. a person who quits or gives up easily

Zato, do daljnjeg, nema više bloga za mene.

Drage moje, hvala na svemu :*

Ostanite mi zdrave, pametne i lijepe.

Em 



15 komentari:

Kristina kaže...

Nooooooooooo! :(
Svaki početak je težak, i nikad nije dovoljno dobro, pogotovo quitterima/perfekcionistima. Nemam blog i ne mogu si zamisliti kako je, no i hear you.

Ako razmišljaš da je ideja ili slike amaterske i nedovoljno dobre,pa kuda će to završiti? Osim u nedovršenim postovima. :/

Pametan čovjek uči na svojim greškama, a budala na svojim.
Ne želim te vrijeđati, no ova rečenica opisuje mene, tj. nekad ponavljam i iste greške x puta i ne naučim. That's life! :) Radiš, griješiš, posustaješ, staneš, par koraka unazad, lapiš ko mineralna, i tako unedogled.

Kozmetika je nešto što voliš, i što te uveseljava, drži se toga. A što se tiče pisanja bloga i postova. Napiši, objavi, pa kakvi god bili. Nećeš dobiti hrpu čitatelja možda, no već sada imaš ljude koji te prate, čitaju i imaju razlog zašto su na tvom blogu. ;)

Odluka je tvoja i tvoj je život, no nemoj da ovo bude konačno gašenje bloga tj. tvog blogerskog puta.
Ako trebaš pauzu, uzmi su ju, odmori, skupljaj ideje, zapisuj, analiziraj, istražuj, inspririaj se i štagod ti je potrebno.
No vrati nam se. ;)
Lav ju, Pen Pal. :* <3

lipsticks-blade kaže...

Ja se nadam da će te proći ta faza i da će sve biti bolje. I, naravno, da ćeš nam se vratiti još bolja :)

Unknown kaže...

I ja se nadam da će te ova faza proći, a za pomoć mi se uvijek možeš obratiti - i sama sam se nedavno namučila dok sam svoj blog dovela u red.
Zato glavu gore! :D

Nadam se da ovo nije tvoj zadnji post :)

Petite Chérie kaže...

Koliko ja imam spremljenih a nikad objavljenih postova - cijelu hrpu! I znam točno što misliš, imam period kad mi se uopće ništa ne da pisati pa mi stoje u folderima poslikani proizvodi, a ja nikako da se natjeram i sastavim post. Ali prođe me to brzo, pa dobijem neki elan i pisala bih svaki dan :) nadam se da će i kod tebe biti tako. Ljudi koji teže perfekcionizmu, često odustaju jer oni sami nisu zadovoljni, a vjeruj mi, drugima će se možda to što napraviš baš jako svidjeti :)

Petite Chérie kaže...

* Mislila sam na postove - da će se drugima svidjeti, ne na odustajanje od pisanja bloga :)

Mama Šminkerica kaže...

a daj ne seri! čuješ li me? NE SERI!!! zašto??? ne razumin?! stvarno mislin da si u krivu. možda si perfekcionist (očito jesi), ali ne tribaš bit samokritična jer lipo pišeš i imaš mota. mislim da griješiš jer iako te možda netko razočarao u blogosferi, jebemu, ima nas koji bi te podržali i pomogli oko bilo čega. (ja konkretno nemam trenutno pametnih savjeta oko izgleda bloga jer nikako da uvatim vrimena i prostudiram kako se uopće uređuje, pa imam od početka bloganja ovaj "izgled vulgaris" koji mi se gadi, al dobro, svi imamo svoje frustracije.)
i znam da kupuješ genijalnu kozmetiku jer se čitamo u našoj grupi ;) i svaki put kontam da ćeš nešto od toga recenzirat. a nemaš pojma koliko bi se cura veselilo tim recenzijama jer bi bile drugačije. meni je npr. ža šta još neke naše prijateljice iz grupe ne pišu blogove jer smatram ih totalno kvalitetnima. i zato od tebe ne očekujem nikakvo gašenje bloga, nego pisanje. i glupa si, nemaš uopće loše slike. i pismena si. ČUJEŠ LI ME??? PISMENA!
ja živim u Zagrebu evo točno dvi godine i do prije pola godine sam bila brutalno usamljena jer je moj cili život u Splitu - prijatelji, rodbina, grad kao grad, ST redikuli... a toga u Zagrebu nema. radim u banci, a umjetnička sam duša (cili život pivala, svirala, bavim se šminkanjem više od 10 godina) i triba mi je nekakav ventil. nisam znala šta bi dok mi jedan prijatelj (koji je bajdvej alternativac, umjetnik i nema veze s bjuti svitom) nije predložio da počnem pisat bjuti blog. ja sam blokala i pomislila da nema šanse. razmišljala par dana i jednostavno krenila bez da pratim iti jednu našu blogericu, a da ne govorim o poznavanju istih. pratila sam jedino Kandee Johnson i to je to od mog blogosvijeta. ali moj blogić me preporodija!!! :D ja sam tako sritna, upoznala sam neke super cure, čak i izvan RH. i moža je ovo sve skupa nerealno, ali meni je super. ;)
znam da si prošla kroz teško razdoblje i da vjerojatno još uvik prolaziš, ali daj ostani tu s nama, bit će ti lakše! družit ćemo se! ;) vodit ću te u Sarajevo (jedan vikend planiram otić tamo i podružit se s našim Bosančicama)! aj ne gasi blog! NE GASI!
gledaj, da je meni neko napisa ovoliki komentar, pa brate mili, ostavila bi blog samo iz sažaljenja nad tom munjarom koja piše.
eto. još jednom ću ti reć: NE SERI.
i oprosti šta sam prebrutalna, al takvi smo ti mi Splićani, ludi i iskreni. :D
evo ti jedna pisma da začinim ovaj svoj komentar koji odavno je preša svaku granicu prosječnog komentara: http://www.youtube.com/watch?v=PkO6-BzsvHw

M, ne gasi blog!!!

;)

Missundaztood kaže...

Jel' ti misliš da si jedina koja se našla u takvoj situaciji? :D Viruj mi da nisi, ima nas more takvih, ali jednostavno to prođe. Ako imaš barem malo želje (a, imaš) za nešto napisat/komentirat ili što već, piši ženo. Olakšaj dušu, olakšaj nama kupnju nekog proizvoda kroz vlastito mišljenje. Ne trebaš se ustručavati niti bojati toga. A, to što se tiče komentiranja, naposljetku nije bitno šta je neko već nešto napisa šta si ti ionako mislila napisat, poanta je da je neko odvojia svoje vrime da napiše nekoliko rečenica, poanta je da se trud blogera "pohvali" kroz komentiranje, a ne što ti misliš da je glupo ili već viđeno. Niti jedna iole normalna blogerica neće pomislit "ala vidi ove piše isti komentar ka i ona poviše" ili nešto slično.. ne brini.. nastavi di si stala i nema smisla da bižiš i da se povlačiš... naposljetku, blog ti može donit puno divnih i dragih virtualnih a i real life prijatelja, stoga.. come on don't be a quiter. ;) ;)

eyedetoxx kaže...

Draga moja M,

ja sam bila pred ovakvom odlukom puno puta, no kako god bilo ostala sam radi svojih čitateljica. I ti imaš čitateljice koje te vjerno pratimo , i kakav tvoj post bio mene jako razveseli.

No, s obzirom da si u jednoj ultra situaciji , pomalo te i razumijem, stoga vrati nam se brzo, mi te čekamo :)

phazing kaže...

Kad se vratiš, bit ćeš dobrodošla. U međuvremenu, čitamo se na drugom mjestu. :)
<3

Unknown kaže...

Nemoj biti luda i nemoj biti tako samokritična. Ja vjerujem da nemaš inspiracije jer si trenutno u teškoj i tužnoj fazi u životu, ali vratit će ti se opet svjetlost, a sigurna sam da te obasjava i odozgora, i da imaš anđelicu čuvaricu, koja bi htjela da radiš ono što te usrećuje! Ako to sad nije blog, a nema veze, samo nađi ono što je! I vrati se jednog dana :*

Anonimno kaže...

Nemamo ista vjerovanja, stavove ali tvoji postovi su mi jedni od dražih. Ništa na svijetu nije savršeno pa tako niti jedan blog pa ne znam što očekuješ od svog.
Nadam se da ćeš uspijeti srediti sve što te muči u životu pa se jednog vratiti bloganju, ako je pak ovo moje prvo i zadnje komentiranje želim ti sve najbolje u životu.
Pozdrav iz Hercegovine

Make Up Obsessed kaže...

Draga M.,

iskreno se nadam da će te proći ta faza i da ćeš se vratiti blogu kojeg sam uvijek rado čitala i sastavljala listu proizvoda koji mi trebaju i na temelju tvojih recenzija.

Znam da ti situacija trenutno nije nimalo laka i da si u takvoj fazi kakvoj jesi, no nadam se da ćeš se što prije izvući iz te faze i vratiti nam se.

I priznanje da si natural quitter ne znači puno, to je nešto što trebaš mijenjati. I sama sam nekad bila takva, no shvatila sam da nemam ništa od toga, samo bih se još lošije osjećala kad bih shvatila da sam zapravo slabić. To je nešto što se radi malim koracima, no čovjek stvarno bude ponosan na sebe kad shvati da se potrudio i nije odustao odmah na prvoj (ili drugoj ili trećoj, nebitno) prepreci nego je otišao do kraja.

Želim ti puno sreće i mira uz nadu da ćeš nam se vratiti :)

BookLover kaže...

Ne odustaj :)
Vjerujem da je teško prolaziti kroz tu, kako je ja zovem, "kreativnu krizu", ali mislim da nisi tip za odustajanje.
Mene su nedavno hrvatske modne blogerice tako popljuvale i izvrijeđale i iskreno sam razmišljala da zatvorim blog. Ali zašto? Pišem ga zbog sebe, jer se ja osjećam bolje s njim nego bez njega. i ako se i ti osjećaš dobro dok to radiš, ne odustaj. :)
Koliko sam shvatila, i ti si iz Rijeke, nama nije u krvi da se lako predamo :D
Nadam se da ću te uskoro opet čitati :)

BeautySweets kaže...

Osjećam ovaj post, iskren je. Znam, jer se i meni to isto događa. Jesi li možda pod nekim stresom? Jer meni se zbog toga nekad sve u glavi zablokira kad moram nešto da uopće napišem da nije iqjdihdihduihduaidnuidagrrrrrrh :D jer se tako nekad osjećam. To mi se puno događa u zadnje vrijeme. Osjećam da me iscrpi. Zato sam se malo odlučila posvetiti sebi i odmaku od svega što mi ne odgovara u životu. Samo nemoj odustajati, jer treba gurati dalje ;)

nail crazy kaže...

apsolutno te razumijem... ali bih ipak voljela da ostaneš tu, da nam se barem povremeno javiš :D

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.