nedjelja, 31. ožujka 2013.

Recenzija: Clay Golem - Introvert Cosmetics, pokušaj prvi

Fun fact of the day:

U tri dana sam popila ukupno 7 (slovima: SEDAM) tableta protiv glavobolje. Yay for me!


Music theme of the day: 

(za moju dragu prijateljicu koja se posljednjih tjedana bori za život. nedaj se, Z.) 

Pa, first things first, sretan vam Uskrs (onima koji ga slave). Onima koji ga ne slave ili ga slave zbog obiteljske tradicije (poput mene, npr.) želim sretno prejedanje i/ili sretnu nedjelju. :)

Ovaj post je trebao biti na repertoaru jučer, ali se ispriječila moja ljenost koja polako poprima epske razmjere. Obavila sam sve potrebno za post (od isprobavanja maske do slikanja procesa), samo nisam napisala tekst.

Dakle, današnja (jučerašnja, nije bitno) tema je recenzija još jedne home-made, prirodne maske, Clay Golem pročišćujuće maske za masnu do normalnu kožu i "zločeste T-zone mješovite kože". Ovaj put s potpisom Introvert Cosmetics

Ponosna "mama" ove maske o njoj kaže sljedeće:


"Osim pročišćujuće gline koja će izvući vaše mitesere i osušiti potencijalne prištiće, u maski se nalaze i snažni antioksidansi koji pobijaju učinke fotostarenja kože - to su hladno prešana ulja sjemenki grožđa i argana; jojoba će regulirati lučenje sebuma, badem nahraniti kožu, a glicerin joj vratiti izgubljenu vlagu. U uljima je otopljeno eterično ulje palmarose koje sjajno vlaži i regenerira kožu, a koristi se pri liječenju brojnih dermatoloških stanja: akni, ekcema, bora, osipa... Preporučujem čuvanje u frižideru, obzirom da maska nije ni na koji način konzervirana niti su joj dodani aditivi."




Maska dolazi u pakiranju od 110g (posudica je, opet, preslatka i ista kao ona iz prošle recenzije..mogla bi samo u teglicu gledat jer je tako kjuuut :D). Cijena je 55kn.


E sad, najprije moram napomenuti da je moja koža dehidrirana, no nije ništa posebno zahtjevna niti osjetljiva. Prištiće dobijem ili u PMS-u (koji kod mene traje barem mjesec dana, pošto menstruaciju imam svaka 3-4 mjeseca - o tome više u pt.2 "kako postati severely obese?") ili od gastritisa (s kojim muku mučim posljednjih godinu dana). Ovo govorim jer je sama Introvert Cosmetics napomenula da ova maska nije pogodna za suhu/osjetljivu kožu zbog zelene gline koju sadrži. 


Pa da krenemo sa slikama i recenzijom:

 (dakle, ovako je maska izgledala "na prvu" i već tu je malo sumnjivo mi bilo
; u pozadini je gospodin maneken koji mi je zauzeo 2/3 kreveta -.-)


(a ovako izgleda nakon masakra, 
tj. pokušaja nanošenja iste na lice)


Imala sam ogromnih problema s nanošenjem ove maske na lice (probala sam i s kistom i s prstima i oba puta se javljao isti problem). Jako se teško razmazuje (ali baš jako teško), i ako bih i uspjela jedan dio namazati na lice, kada bi krenula to malo bolje razmazati, kist (ili ruka) bi povukao sve i ostala bi rupa. 
Nakon gotovo 20 minuta muke i nerviranja,
rezultat je bio ovakav:

(zanemarite 'frizuru', kosa je bila zrela za pranje)
(ovo je slikano mobitelom jer je baterija na fotiću riknula;
nadam se da su rupe dovoljno vidljive)


Mislila sam da je više - manje to to, no kako se maska sušila, tako mi je u komadima otpadala s lica. I dalje mi nije jasno kako se to uspjelo dogoditi.
No, daleko od toga da odustajem od ove maske...ne vjerujem da je cura napravila išta krivo s njom..možda maski jednostavno nije bio dan za razmazivanje. Ne mogu reći da ju ne razumijem. :)

Uglavnom, upravo sam dobila savjet da sljedeći put ubacim malo vode, pa da probam opet, tako da konačan sud neću dati sada. Pogotovo zato što maska, u ovakvom stanju, nije uspjela napraviti apsolutno ništa...osim što mi je koža bila malo glađa i malo suša nego prije stavljanja maske.


Eto, toliko za danas od mene...:)

So long
Morana



P.S. Moram vam pokazati kako je moj jučerašnji radni prostor izgledao. Nakon što vam dragi zauzme mjesto za stolom, a pas (kao što sam već rekla) zauzme 2/3 kreveta, primorani se na ovo:

Recenzija iz kreveta. Doslovno.

13 komentari:

eyedetoxx kaže...

Ahahhaa,najljepša fotka je manekena kako leži na krevetu. Nadam se da te se nije preplašio dok si imala masku na licu :D

I ja pijem puno tableta za glavu u zadnje vrijeme a evo sad me i zub počeo nešto gnjaviti :(

Starleta kaže...

Ja sam jučer popila 6 tableta, u subotu 5...:eek:
Razumijem te :D

Ma da, glina popije dosta tekućine, očito je premalo vode u maski.
Dodaj još malo vode i to je to.
Ako imaš glicerola možeš i njega staviti.
Koliko je rok trajanja te maske?

Killer Queen kaže...

Da ti iskreno kažem, bolila je njega ona stvar i za mene i za moju masku i za to što nemam di stavit noge dok on tako raskravljen leži na MOM krevetu :D

uf...nadam se da je zub bolje. :/ mene već neko vrijeme boli jedan zub kada zagrizem na tu stranu, a nikako otić do stomatologice. -.-'

Killer Queen kaže...

jučer sam nakon pisanja ovog posta popila još 3 tablete jer je ta jučerašnja glavobolja bila neka never-ending. mislim da pod hitno trebam sunce i masažu. :(

Imam glicerol, kupila ga neki dan na tvoju preporuku za home-made masku :D
Nemam pojma, iskreno. Ali možda je tjedan dana imam i čuvala sam je u frižideru. Cura kaže da je slala još jednu masku isti dan kada i meni i da je ta ok. Bo. Probat ću opet pa šta bude :)

scarfs kaže...

Možda je vrijeme da moje lice proba koju maskicu. Ja neznam šta znaći glavobolja i nadam se da neću ni saznati.
Nisam još komentirala tvoje slikice,lijepa si

Killer Queen kaže...

danas sam se probudila bez glavobolje, ali se gadura vratila negdje oko podne, tako da sad imam još 2 neofena u sebi. :/ mislim da je vrijeme da skinem leće i stavim naočale. moguće da me boli jer su mi oči izmorene. :nezna:
p.s. sretnice. nadam se da nikad nećeš ni saznati. stvarno.

i hvala ti :*

miss burleska kaže...

Krepala sam od smijeha na kosu zrelu za pranje i ovu zadnju fotku koja ko da je slikana u nekom šatoru pod baterijom :-))) E ovako ubuduće probaj takve maska vaditi sa bilo kakvom plastičnom špatulom, ako nemaš poslužit će i žličica za sladoled, a ako nemaš ni to uzmi neki tupi metalni nož, onaj za namaze recimo :-D Ako je presuha, špricneš lice sa malo vode ili termalne pa to lakše ide.

Starleta kaže...

Ja sam se i danas trpala tabletama...

Ne mislim da maska nije svježa, samo je popila tekućinu u zgrudala se, tj stvrdnula.
Neće tu pomoći ništa drugo nego da doliješ vode i malo glicerola. Izvadi ju u zdjelicu dodaj žličicu glicerola, i malo vode, promješaš i dodaji vode dok ne postane prava maskica.

Za rok trajanja sam pitala jer amska nema konzervansa, pa sam mislila da ti je rečeno koliko dugo može stajati tako bez konzervansa.

Killer Queen kaže...

Pa, najvjerojatnije si u pravu za ovo da je popila tekućinu i stvrdnula se.
Mislim da ću danas probat opet, ovaj put s vodom, pa javim kako je prošlo :)

Killer Queen kaže...

vidim da si se raspištoljila s komentarima :D
ovo za šator i bateriju - ahahah :D doduše, da sam zapravo otišla u šator, imala bi više mjesta nego ovako. zli pas. :D

hvala na savjetu ;)

Mel kaže...

baš mi je žao da se maska tako stvrdnula! inače mi se jako sviđa babushkin koncept i ambalaža proizvoda <3

Killer Queen kaže...

i meni :)

mah..probat ću opet, možda ovaj put bude bolje ;)

Introvert kaže...

Draga KQ, žao mi je što ti ova maska nije odgovarala, nadam se da ćeš s drugim primjerkom steći puno bolji i konkretniji dojam o proizvodu. :)

Uživaj, Introvert.

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.