subota, 27. srpnja 2013.

Marilou BIO Exfoliant - recenzija

Music theme:




U prošlom postu među preparativom koju koristim u ovo zlo ljetno doba, našao se i moj HG piling. Točnije, Marilou BIO Exfoliant.


Koliko se meni čini, Marilou je relativno nov brand na našem području i tek je pred par mjeseci stigao u DM-ove. Ne znam jeli ga i ranije bilo u Mulleru ili slično, ali nema veze. Malo sam neinformirana, pa ćete mi to morati oprostiti. :) Iako, koliko vidim, brand je generalno nov. Iiiii da...sad sam se sva pogubila..:(

Zanemarit ćemo ovo iznad, ok? :D

Za početak, nešto o samom brendu, c/p s njihove službene stranice i prevedeno by moi (morala sam to naglasit da znate koga kriviti ako prijevod bude preslobodan):

1. Tko je Marilou Bio? 

Marilou Bio je novi brend organske kozmetike kreiran od strane AB Cosmetic - kompanije osnovane prije 6 godina, čiji vođe (voditelji, dobro) rade u kozmetičkoj industriji preko 15 godina.

2. Zašto su cijene tako niske? (op.prev. - niske?! jesu, da..možda tamo kod njih u Francuskoj..tu je njihov balzam za usne oko 50kn..u biti, ovisi što oni smatraju niskim..da..)

U želji da proizvodi postanu popularni i lako dostupni što većem broju ljudi, Marilou Bio je odabrao ponuditi jednostavne formule, smanjiti pakovanja, proizvoditi velike serije i smanjiti prodajne marže. Dodatno, dok drugi brendovi investiraju 60 - 80% svog budžeta u marketing i reklame, Marilou Bio za to troši vrlo mali dio novca.

3. Jeli kvaliteta dobra?

NaraFski! Marilou Bio radi s osnovnim sastojcima iz najdostupnijih izvora, u suradnji s francuskim proizvođačima - koji rade u najkvalitetnijim, ISO 9001 i GMP certificiranim tvornicama - da bi proizveo visoko kvalitetne serije proizvoda. Proizvodi zadovoljavaju standarde Europske farmakopeje (op.prev. DA..it's an actual word..uglavnom, Europsku farmakopeju objavljuje Europsko ravnateljstvo za kakvoću lijekova i zdravstvenu skrb (European Directorate for the Quality of Medicines and HealthCare / EDQM) Vijeća Europe (Council of Europe) u Strasbourgu) i imaju ECOCERT certifikat. Marilou Bio udovoljava kriterije COSMEBIO povelje. Marilou Bio se zabavlja (?!) s prirodom: moderno, ushićeno (ili šampanjasto..hm..nađite vi prikladan pridjev za "bubbly") i jednostavan dizajn ambalaže; meke, ugodne i visoko kvalitetne teksture koje Vam daju predivan sjaj nakon buđenja, pošto prirodni mirisi i esencijalna ulja korištena u Marilou Bio proizvodima također imaju i aromaterapeutska svojstva: čine da se osjećate i mirišete dobro!

4. Gdje se naši proizvodi prodaju?

Marilou Bio linije se prodaju u trgovinama s organskim proizvodima i mi izbjegavamo masovnu distribuciju. Do danas, više od 15 zemalja diljem svijeta je poklonilo svoje povjerenje kvaliteti Marilou Bio proizvoda.

5. Koji je naš cilj?

Marilou Bio želi stvoriti organske, svima dostupne, proizvode jer se često čine preskupi ili rezervirani za elitu. Naš cilj je učiniti organsku kozmetiku dostupnu svim ženama, uz obećanje dobre cijene.

Lijepo, dobro i organsko: nema potrebe da bude komplicirano. Sve je jednostavno u prirodi!



Ubilo me ovo prevođenje..osjećam se kao Bandić.
Također, Marilou Bio proizvodi nisu testirani na životinjama. I bolje im je.

Vratimo se mi mojoj recenziji.
Kada sam pred koji mjesec slučajno naletila na Marilou Bio brend u DM-u, ja nebi bila ja da nisam odmah nešto uzela da isprobam. Od te nekolicine proizvoda koji su bili tamo, odlučila sam se uzeti piling jer žudim za dobrim pilingom već dugo vremena (ako zanemarimo onaj od Dermalogice koji košta trilijun kuna koje ja nemam).. 
Malo je reći da sam oduševljena.

Za početak, tehnički detalji:
ingredients
Aqua (Water), Lippia Citriodora Water (Lippia Citriodora Leaf Water)*, Sesamum Indicum Seed Oil (Sesame Seed Oil)*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Dicaprylyl Carbonate, Cetearyl Alcohol, Tocopherol, Silica, Xanthan Gum, Sodium Hydroxide, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Ci 77289 (Chromium Hydroxide Green).

* Ingredients derived from Organic Agriculture

99.000%
 of total ingredients are natural
26.000% of total ingredients are derived from organic agriculture

Ecological and biological cosmetics
certified by ECOCERT Greenlife according to the ECOCERT standards available on http://cosmetiques.ecocert.com



Uputstva:

Tubica je prilično meka sa standardnim otvorom tako da se proizvod da lijepo dozirati, a i moći će se istisnuti proizvod do kraja (prezirem tvrde tube s kojima bi i Hulk imao problema)

Piling je svijetle mintaste boje s prozirnim zrncima (u biti, više su kristalići) neke srednje veličine. Miris je malo neobičan, ali ne i neugodan (meni barem)..čak bih mogla reći i da je somewhat osvježavajući.





Mene je piling naprosto oduševio. Nije ni pregrub, a nije ni kenjkav nego meni nekako taman - nemam osjećaj da sam si oderala pol face, dok s druge strane osjetim da radi nešto.
Ja ga koristim dva puta na tjedan (one dane kada perem kosu, dakle) i trljam ga laganim kružnim pokretima oko 2 minute (brojim u sebi do 120 :))..prvih par puta sam pilingirala samo minutu, ako i to, ali onda sam probala više i primjetila da mi je koža neusporedivo glađa i ljepša ako to radim duže).
Lice mi je nakon korištenja osjetno glađe i generalno ljepše koža izgleda. Ne isušuje do te mjere da mi krema nakon njega uopće ni ne treba (ja ju stavim jer eto tako :D, al ono). I da, nije izazvao nikakav nered na licu.
Sve u svemu, moja topla preporuka.

Cijena je mislim oko 60kn u DM-u..

I da, uz korištenje dva puta na tjedan tokom barem 3 mjeseca, sadržaja ima još barem pola od ukupnih 75ml.

To bi bilo sve za danas, idem gledat dokumentarce od Drugom svjetskom ratu (da..ne znam odkud mi ta fascinacija u posljednje vrijeme, ali baš mi se gledaju dokumentarci tog tipa), a vama želim ugodan vikend.

Ostajte mi zdrave, pametne i lijepe.
:*

Em

12 komentari:

eyedetoxx kaže...

Želim probati, to sam već uočila u tvom prethodnom postu. Nisam primjetila u Dm-u, vjerojatno nisam dobro tražila :D

Voodoo Blonde kaže...

Ja sam otkrila svoj HG peeling - Cattier sa bijelom glinom i aloe verom, košta oko 56 kn, pa ga čekiraj ako nisi do sad. Ovaj mi fora izgleda :) Dobrodošla natrag!

Unknown kaže...

Prvi put ačujem, ali moram priznati da u zadnje vrijeme baš i nisam tražila pilinge po dm.-u, kod mene se to svodi na traženje onog što mi treba pa zaobilazim neke police za dobrobit mog novčanika :D
Pogledati ću ovaj piling :D

Killer Queen kaže...

:D U mom DM-u su njihovi proizvodi skupa sa prirodnim..alverde i to..naći ćeš :))

Killer Queen kaže...

Nisam, ali sam ga vidjela na tvom blogu i zapisala pod "proizvodi koje moram isprobat" :) samo da dođem do zagreba i kupim ga..neda mi se naručivat preko neta to..:/

hvala :)

Mel kaže...

Kako ja ovo nisam vidjela? :D Konačno ti mogu komentirati !!!!!!!!
Slažem se s Vooodoo, i moj trenutni HG piling je Cattierov s bijelom glinom, stvarno je odličan!

Mama Šminkerica kaže...

Baš si super recenziju napisala. Poželim sad odmah brojat do 120 i trljat lice! ;)

Make Up Obsessed kaže...

gledala sam poizvode, ali nisam kupila, odlučila sam pričekati da netko recenzira :cicija:

kupit ću ga :D

Killer Queen kaže...

Ja se samo nadam da ce ti bit dobar da me ne proklinjes kasnije :D

Killer Queen kaže...

Hvala ;) Daaa..trljanje je super :D

Killer Queen kaže...

Jeeej :)
Ah..onda ga moram probat ;)

Killer Queen kaže...

Pametna ideja ti je to zaobilazenje :D
Ja u zadnje vrijeme stvarno ignoriram svee zivo u drogerijama..*ponosna na sebe* :D
Cak sam u Bipi bila kada je popust na dekorativu bio i nisam nista kupila :D

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.